BETER Natuurlijk

Natuur gezonder door kunst?

 

Uiteenlopende onderzoeken sinds de jaren ’80 maken duidelijk dat natuurbeleving een helende werking heeft op patiënten. Daarbij is de natuur een bron van inspiratie voor veel kunstenaars. In BETER Natuurlijk, een specifiek onderzoek binnen BETER, komen deze facetten samen. De hypothese hierbij is dat een kunstenaar de helende werking van natuur kan uitvergroten en versterken waardoor de patiënten, bezoekers en medewerkers van het Medisch Centrum Haaglanden positief gesterkt worden in hun gezondheidsbeleving.

Belangrijk is dat wetenschappelijk zal worden aangetoond wat de meerwaarde is van natuur, wanneer deze gecombineerd wordt met kunst. De verwachting is dat dit onderzoek over een middellange termijn uitgevoerd zal worden om de effecten van groen met èn zonder kunst zo goed mogelijk met elkaar te kunnen vergelijken.

 

Voor deze kunstzinnige en groene poot van BETER zijn wij op zoek naar sponsors en ‘groene kunstenaars’ die dit onderzoek kunnen helpen verwezenlijken.

 

BETER Natuurlijk wordt ontwikkeld door Agnes van den Berg van onderzoeksbureau Natuurvoormensen.

 


BETER Publicatie: Om in te nemen, bestel m nu!

De uitslagen, conclusies en reflecties van het BETER onderzoek zijn gebundeld in een publicatie getiteld: Om in te nemen. Op 14 juni 2013 wordt de publicatie tijdens het BETER Symposium gepresenteerd.

Vast bestellen?

Conclusies BETER onderzoek gepubliceerd tijdens BETER Symposium

Op 14 juni 2013 organiseert het BETER Consortium in MCH Westeinde het BETER Symposium. De langverwachte onderzoeksresultaten van de interactieve onderzoeksexpositie BETER, de kunst van gezondheid worden hier gepresenteerd in een levendig dagvullend programma. Tevens wordt de fonkelnieuwe, bij BETER …

Lees meer...

BETER de film
Bekijk hier de film die Erik Heuvelink maakte over BETER, de kunst van gezondheid.